Een bankhoes-moment

Bill Clinton
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bill ClintonHeeft u onze vorige bijdrage gelezen, over ‘sofagate’? Daarin verzuchtte ik hoe leuk het geweest zou zijn als Ursula von der Leyen een bankhoes te voorschijn gehaald had, met bijvoorbeeld wat amazones, om een ‘sterke vrouwen’-statement te maken naar de ‘heren’ Michel en Erdogan. Een mooi moment voor een bankhoes dacht ik toen.

En dat vond één van onze lezers ook. Anton uit Apeldoorn vroeg of ik wat dat betreft niet veel meer momenten kon bedenken, waarbij een bankhoes met een bepaalde afbeelding of boodschap precies het juiste was om bij je te hebben, of om in te zetten? Nou, die uitdaging ging ik graag aan!

En al snel had ik wat voorbeelden. Ik deel er graag nu eentje met u, later volgen we nog wel meer.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de werkkamer van Bill Clinton? U weet nog wel, de president die Donald Trump voorging wat betreft impeachment. En laten we nou heel eerlijk zijn, je kunt zeggen van Trump wat je wil, hij was niet zo stom om zoals Clinton op camera te liegen tijdens het proces. Tegen de aanklager. Nee hoor, Bill, je had geen relatie met ‘ that woman’. Wel jammer dat ‘that woman’ de boel had verklapt aan een getuige van de aanklager. Beetje dom, zou onze koningin zeggen.

Maar hoezo dan die bankhoes? Nou, Bill had natuurlijk al veel langer een reputatie van iemand die wat al te gemakkelijk omging met zijn trouwbeloftes. Er waren – voorafgaand aan het geval waarover hij loog, zijn affaire met mejuffrouw Lewinsky dus – al meerdere beschuldigingen geweest. En die waren niet altijd even ongeloofwaardig.

En dus denk ik dat een bankhoes een mooie oplossing geweest zou zijn. Want denk u nou echt dat Clinton zijn gang was gegaan met de stagiaire, op de bank in zijn werkkamer, als er een mooie bankhoes overheen had gezeten? Eentje met een grote foto van zijn vrouw Hillary en dochter Chelsea, die hem glimlachend aankijken. Ik denk het niet namelijk. Dan komen die trouwbeloftes waarschijnlijk toch wel weer naar boven, zou je zeggen.

Dus; Clinton’s gerommel met Monica had zeer waarschijnlijk voorkomen kunnen worden met een simpele bankhoes, eentje met de dames Clinton erop.

De Clinton / Lewinsky affaire; een bankhoes- moment dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *