Sofagate

Vlag Europese Unie
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Vlag Europese UnieHeeft u het meegekregen, we hebben een nieuw schandaal waar de media het inmiddels behoorlijk uitgekauwde ‘-gate’ aangeplakt hebben. Ik bedoel natuurlijk ‘Sofagate’.

Waar heb ik het over, zult u zich afvragen als u het gemist hebt. Ik leg het zo uit, eerst nog even over dat ‘-gate’. Dat begon ooit met het ‘Watergate’. In het Watergate complex in Washington D.C., in de Verenigde Staten, bevond zich het kantoor van de Democratische partij. Daar werd ingebroken, en uiteindelijk bleek dat die inbraak de Republikeinse president Richard Nixon z’n presidentschap kostte, na een enorm schandaal dus.

En vanaf toen werd ‘-gate’ aan zo’n beetje elk schandaal geplakt. Zoek maar eens na, ik noem er maar een paar; ‘Celebgate’, ‘Flakegate’, ‘Dorittogate’, ‘Nipplegate’ en ‘Irangate’. En sinds vorige week is daar dus ‘Sofagate’ bijgekomen.

Wat is er gebeurd? Een afvaardiging van de Europese Unie bezocht Turkije, en dat was een bezoek op het hoogste niveau. Vanuit de EU waren Charles Michel, de voorzitter van de raad van EU-regeringsleiders en Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, op bezoek bij de Turkse president Erdogan. En zoals dat altijd gaat bij dat soort bezoeken is er een persmomentje waarbij er geposeerd wordt, met vaak gezellig bij elkaar zittende hoogwaardigheidsbekleders.

Maar ja, die van de EU waren met z’n tweeën, en er stond maar 1 stoel naast de stoel van Erdogan. En de heer Michel, op en top de gentleman die hij is, nam gelijk die ene stoel en toen mocht mevrouw Von der Leyen blijven staan. Of ze mocht op de sofa gaan zitten, een beetje uit het zicht. Geen beste beurt van Michel, niet als EU vertegenwoordiger en niet als gentleman.

En dan eigenlijk het aller- allerergste, die sofa. Dar was een beetje suffige sofa, met een stel lelijke kussens. Waar de keurige kleding van mevrouw Von der Leyen dus helemaal niet goed uitkwam. En dan denk ik dus stiekem dat het supergrappig geweest zou zijn, als ze snel een prachtige bankhoes had geregeld, die over de bank had laten spannen, en dan was gaan zitten.

Met bijvoorbeeld een prachtig beeld van een aantal sterke vrouwen, zoals enkele amazones. Zou een mooie middelvinger naar de hanige heertjes geweest zijn, zo’n vrouwen-bankhoes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.