Een film-bankhoes-moment

Gitaar met Abba plectrum
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Gitaar met Abba plectrumTja, en dan zit je zo maar voor de vijfde keer ‘Mama Mia’ te kijken. U weet wel, die film waarin allemaal songs van ABBA zijn verwerkt. Ik moet namelijk bekennen dat ABBA een beetje een ‘guilty pleasure’ van mij is. Normaal luister ik vaak naar gierende gitaren en dreunende drums, met af en toe wat nostalgisch werk, en ABBA past daar eigenlijk niet zo tussen. Maar in mijn geval wel dus.

Ik weet nog goed dat ik jong was, en dat ik echt hele ruzies met mijn oudere broer uitvocht. Over ABBA dus. Mijn broer was sowieso van de alternatieve muziek, en ABBA kon echt niet in zijn ogen. In mijn ogen ook niet, maar mijn broer vond het wel leuk om mij een beetje te pesten, door te beweren dat ik een enorm ABBA-fan was. En tja, dat kan natuurlijk niet als stoere, veertienjarige puber. Echt niet!

Nu, vele decennia later, kom ik er gewoon voor uit. ABBA maakte gewoon hele lekkere muziek, en de twee ‘Mama Mia’ films zijn gewoon hele leuke films. Ik zit dan lekker op de bank met mijn vrouw en dochter, zoonlief doet (nog) niet mee, en we zingen met z’n drieën hard mee met onder andere ‘Waterloo’, ‘Dancing Queen’ en ‘Money Money Money’. Om maar een paar hits te noemen.

En dan zijn we dus precies beland waar ik wilde zijn. Op de bank, kijkend naar ‘Mama Mia’, ABBA songs zingend. Want hoe cool zou het zijn om dan een ABBA-bankhoes te hebben? Super cool! En dan bij voorkeur in die wit-blauwe pakken. Dat lijkt me dus echt top; zaterdagavond, ‘Mama Mia’ op de televisie, en de bankhoes met ABBA op de bank. Geweldig!

En toen bedacht ik me dat ik dat dan ook met The Beatles zou willen. Want die vind ik echt nog veel leuker dan ABBA (sorry Agnetha, Benny, Bjorn en Anni-Frid), en ik zing net zo hard mee met de Beatles films. ‘Yellow Submarine’, ‘Help’ en ‘Magical Mystery Tour’ bijvoorbeeld. En dan dus weer met een andere bankhoes, eentje van the Beatles!

En waar zit u bij mee te zingen? Saturday Night Fever? High School Musical? Of iets ander? En zou u daar dan een passende bankhoes bij willen hebben? Laat het ons weten!
Maar nu is het tijd om weer met ABBA mee te brullen, mijn dochter zet net de DVD van ‘Mama Mia 2’ op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *