Drie-in-één!

witte kat onder dekbed
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

witte kat onder dekbedDeze week had ik ons nichtje uit het oosten van het land weer eens aan de lijn, het is een leuk kind van 9 jaar oud, dat graag bij haar oom en tante logeert. Bij ons dus. Voor ons is dat trouwens ook vaak een feest, onze kinderen zijn al een stuk groter, en met zo’n kleinere meid kun je gewoon weer ongegeneerd naar de dierentuin of zo. Hebben die grote tieners geen zin meer in. Maar goed, geen logeerpartijtjes, geen dierentuin. Corona.

Het zette me wel aan het denken. Ik logeerde ook graag bij opa en oma. Je wordt als kind lekker verwend, je mag langer opblijven en je slaapt op een bijzondere plek. Bijvoorbeeld in het logeerbed, op een luchtbed of op een stretcher. Tenminste, zo was het bij mij toen ik klein was.

En later, toen ik ging studeren, bleef ik ook wel eens hangen bij vrienden in een andere stad. Dan zocht je een plekje op een bank of in een grote stoel. Of als je mazzel had, was er nog ergens een leeg bed van een andere student, die dan weer ergens anders bleef slapen. Een hele carrousel dus, ook bij mij lagen er wel eens mensen op de grond, of op de bank.

De oplossing kwam in die tijd met een prachtuitvinding; de slaapbank! Als studentjes vonden we die geweldig, een bed en bank in één! Je had, als je mazzel had, een kamer met een bed, een stoel, een bank, een bureau, een kast. Niet noodzakelijkerwijs alle 5, maar toch. En toen was er opeens die slaapbank. Je had eigenlijk met 1 meubel die 5 teruggebracht naar 3. Een slaapbank, een bureau en een kast. Meer had je niet nodig, geweldig!

Wel was er één probleempje. Ze zagen er niet uit. Tja, en dan is er een eenvoudige oplossing. Een bankhoes! Ja natuurlijk, een bankhoes over die slaapbank en het ziet er top uit. Want ik bedoel niet zomaar een bankhoes, ik zou het geweldig vinden als je bankhoezen zou hebben met als print een chique bank. Paar goede kussens erop, en je zit top. En ’s nachts slaap je erop. Of erin. Mag je zelf weten.

Een standaard slaapbank, met daarover heen een bankhoes met print van een prachtige designer bank. Lijkt mij een top idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.