3 weken?

boten rechtopstaand
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

boten rechtopstaandDrie weken geen publiek bij uitwedstrijden. Drie weken weer kijken vanaf de bank. Drie weken niet in het stadion, bij mijn geliefde club.

Terug naar bed

Het zat er wel een beetje in, toch? Het aantal besmettingen loopt op, de druk op de ziekenhuizen is groot en die druk mag vooral niet te groot worden. Ik zag gisteren toevallig een programma op televisie, waar mensen vertelden dat de operatie vanwege versleten knieën, een hernia of een navelbreuk weer uitgesteld werden. Bij 1 was het zelfs zo dat hij al in de ambulance lag, toen er gebeld werd dat hij weer terug zijn eigen bed in kon.

Zorg

En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die op operaties wachten die nog veel ingrijpender zijn, mensen die levensbedreigende ziektes en aandoeningen hebben. Dat lijkt me dus vreselijk, dat je weet dat die operatie moét, maar dat ‘ie weer niet uitgevoerd kan worden. Hoe ga je daar mee om? Nee, zo gek is het niet dat we de druk op de zorg, en dus de ziekenhuizen, niet nog groter willen maken.

Televisie

Maar er zijn ook gevolgen van de nieuwe maatregelen die wat minder directe persoonlijke drama’s voor veel mensen betekenen. Want hoe erg is het nou helemaal dat de Kuip of de Arena leeg blijft, terwijl er gevoetbald wordt. Voor het spel op zich niet zo veel, toch? Wel voor de beleving natuurlijk. Ik had mezelf tijdens die lange periode zonder publiek wijsgemaakt dat het niet zo veel verschil maakte, met zo’n wedstrijd op televisie.

Nep geluid

Nou, na het eerste weekend waar wel publiek wel welkom was wist ik wel beter. Voor de beleving maakt het een enorm verschil. Niet alleen in het stadion, waar ik al weer een paar keer ben geweest dit seizoen. Dat was een feest, zo’n volle bak met juichend en zingend publiek, en daarop reagerende spelers. Nee, ook de beleving op televisie is heel anders. Dat geluid van nep publiek maakt het een klein beetje goed, maar ook maar een heel klein beetje.

Rood-wit

Maar. Er is 1 heel positief effect. Ik kan namelijk mijn club-bankhoes weer uit de berging halen. De helft is rood, de andere helft wit. Weet u ook gelijk in welk stadion ik heb zitten juichen de afgelopen weken.

En nu dus weer op mijn eigen bankhoes. Ook wel weer leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *