2022 bereikt een nieuw hoogtepunt CO2 uitstoot, hoe nu verder in 2023?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

“Verontrustend” zegt co-auteur Glen Peters van het Noorse onderzoeksinstituut CICERO tegen persbureau AFP over de cijfers van de hoeveelheid uitstoot wij verbruiken in de wereld.
In 2022 hebben wij het record behaald van de meeste CO2 uitstoot in een jaar. Door onze luxe behoeftes zullen de cijfers blijven stijgen, maar wat moet er nu worden gedaan om dat te voorkomen?

Wat dachten we van het verminderen van onnodige aankopen, een nieuwe stoel of bank kopen; met als reden dat de kleur niet meer zo mooi bij het interieur past of omdat er een lichte schade erop zit. Wist je dat de meeste banken naar Nederland geïmporteerd worden per schip of vrachtwagen? Ook al is per schip beter dan het vervoeren met een vrachtwagen, je zal versteld staan door hoeveel wij importeren d.m.v. vrachtwagens.

Ikea

Laten wij Ikea als voorbeeld nemen.
Zweden is in totaal 1.509 km van Nederland, waarvan 18,7 kilometer met schip is. Een vrachtwagen verbruikt 112 gram CO2 per gereden kilometer en een schip 84 gram CO2 per kilometer. Dat is 168.484,4 gram CO2, om vanaf de productielocatie naar Nederland te rijden. Dan hebben wij nog niet vanaf de winkel naar uw huis uitgerekend, maar probeer dat zelf eens. Hoeveel verbruikt u bij een aankopen van de Ikea? Laat dit weten in de ‘comments’ sectie.

Interieur omgooien

Men koopt gemiddeld drie keer een nieuwe bank per huishouden. Moet je nagaan hoeveel CO2 uitstoot wij consumeren bij zo een aankopen. Betekent dit dat wij ons huisje niet meer gaan inrichten? Tuurlijk niet. Wij zijn mensen, wij zullen nou eenmaal consumeren voor ons eigen gemak en comfort. Maar moet dit ten koste gaan van het huisje waar iedereen thuis is? Onze wereld.

Voor ieder wat wils

Met de bankhoezen en beschermers van Bankhoes-Expert kan jij duurzaam jouw interieur omgooien, door de bank of stoel op-te-pimpen. Hierdoor ben jij je interieur minder snel zat en help jij onze wereld aan een beter klimaat.

Mocht je nou nog steeds een andere bank willen of andere meubels, terwijl er niks mis is met hetgeen wat je al hebt? Kijk dan even op Meubelvisie.nl, waar er duurzaam wordt gewerkt aan het stofferen, repareren, reinigen en onderhouden van uw meubilair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *