Viva Hollandia!

oranje supporters
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

oranje supportersHet EK staat voor de deur, en dan bedoel ik de Europese Kampioenschappen voetbal. Een jaar later dan gepland, maar ze gaan nu toch echt binnenkort van start. En het wordt een bijzonder EK, want het wordt in verschillende landen gespeeld. Nederland mag z’n eerste 3 wedstrijden, die natuurlijk ook hun enige 3 wedstrijden kunnen zijn, gewoon in Nederland spelen, in de Amsterdam ArenA.

En bij een groot toernooi hoort oranje gekte. Of tenminste, dat vindt ‘de commercie’. Want wat worden we weer overspoeld door allerlei EK-producten, EK-liedjes, EK-eten, EK-dit en EK-dat. Je kunt het zo gek niet meer bedenken of het is er al. Voor mij is het toppunt, of moet ik zeggen dieptepunt, die juichcape. Wie gaat daar nou mee lopen? Of zie ik dat helemaal verkeerd en is het een briljant product? Kan natuurlijk ook. Wie ben ik om te bepalen of iets leuk is, toch?

In eerdere jaren had je bijvoorbeeld de wuppies, van die maffe kleine opplakbeestjes. En kent u het brulshirt nog? Of het stadion van bierkratjes? Het is allemaal niet aan te slepen lijkt het wel. Maar goed, het hoort er kennelijk bij.

En het wordt steeds verder weg gezocht. Waren het eerst vooral de supermarkten die gek deden, en de televisie verkopers die wel brood in een actie zagen, tegenwoordig lijkt iedereen wel mee te willen doen. Van verzekeraars tot wc-papier fabrikanten, alles kan en mag lijkt het wel. Al vraag ik me wel af wat er al dat spul gaat gebeuren als Oranje er na 3 wedstrijden uit ligt. Of schakelen we dan naadloos door naar de Oranje-leeuwinnen op de Olympische spelen in Tokio? Op zich niet onlogisch natuurlijk …

Hoe dan ook, er is wel 1 ding waarvan ik niet begrijp dat dat niet massaal ingeslagen wordt. Wat dat is? De oranje bankhoes natuurlijk! Je zult naar Nederland – België zitten te kijken, op een rode bank! Dat kan echt niet! Of Nederland – Frankrijk op een blauwe bank, Nederland – Zweden op een gele bank. Nogmaals, dat kan echt niet! Dus; iedereen een bankhoes, maar dan wel een oranje!

‘Wij houden van Oranje, om z’n daden en z’n doen!’ Maar dan ook oranje op de bank thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *