Danubio

standbeeld van Johan Sebastian Strauss | Bankhoes Danubio
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

standbeeld van Johan Sebastian Strauss | Bankhoes DanubioHartstikke leuk die reacties op ons verhaal van de vorige keer over Mariola, de zelfstandige prinses die haar naam gaf aan onze prachtige grand foulard. En we hebben er ook nog eens aardig wat meer verkocht, voor ons ook leuk natuurlijk. Maar we kregen nog meer vragen over namen van onze producten. En de meest genoemde naam is ‘Danubio’.

Exotisch

Soms klinkt iets erg mooi in een andere taal, toch? Kent u bijvoorbeeld nog die grijze spits van Juventus, die Ajax ooit nog de das om deed in de Champions League finale? Hij heette ‘Ravanelli’, klinkt best goed toch? Maar wist u dat Ravanelli in het Italiaans gewoon ‘radijsjes’ is? Maakt het toch wat anders. Om in Italië te blijven; Capello, die trainer? Betekent ‘haar’. Maakt het een stuk minder exotisch.

Donau

Laten we dan even overstappen naar het Spaans, want daar zijn ook leuke voorbeelden. Wat dacht u van Julio Iglesias? Mooie achternaam, maar het betekent gewoon ‘kerken’. Met andere woorden de man heet Juli Kerken. Want Julio is Spaans voor ‘juli’. En dan naar Danubio, want dat klinkt ook lekker. En toch is het niks anders dan het Spaanse woord voor de rivier die wij kennen als de ‘Donau’.

Rivier

De Donau dus. De rivier die allerlei romantische gevoelens en beelden oproept bij veel mensen. En dat komt dan meestal door de wereldberoemde wals van de Oostenrijkse componist Johann Strauss jr.; ‘An der schönen blauen Donau’. Voor wie niet direct een ‘oh ja!’ gevoel krijgt, u herkent het gelijk als u het hoort. Het is namelijk ook 1 van de walsen die onze eigen André Rieu altijd speelt. Een muziekstuk dat inderdaad danst en deint zoals een mooie rivier.

Bankhoes

Terug naar de Danubio, onze bankhoes. Want dat is gewoon een hele mooi bankhoes die elk interieur naar een hoger niveau tilt, en leverbaar is in acht prachtige modieuze kleuren en verkrijgbaar in vier maten.

Kijk maar snel in onze webwinkel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.